Menu Sluiten

Connectoren


Connectoren

Informatie over Connectoren

Het meest voorkomende type connector voor elektronische gadgets is de ronde connector. In het verleden werd dit type connector beschouwd als de meest voorkomende en betrouwbare in verband met voedingen. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat de ronde connector niet de beste keuze is voor elektrische gadgets met een hoog vermogen, zoals televisies en radio´s. Het is om deze redenen dat fabrikanten zijn begonnen om te komen met ronde stekkers die meer betrouwbaar en efficiënt in het verstrekken van macht om high-powered elektronische gadgets.

Hier zijn enkele van de meest prominente factoren die ten grondslag liggen aan de populariteit van de ronde connector:

Het ronde gat biedt een grotere compatibiliteit met kleinere elektrische gadgets zoals draadloze telefoons en computers. In tegenstelling tot ronde gaten werken rechthoekige connectoren niet goed met kleinere objecten. Omdat het gat van een rondslingerende connector groter is dan een rechthoekige stekker, kan het gemakkelijk in een kleine plek passen. Als een rechthoekige stekker bijvoorbeeld in een klein gaatje past, zou het snoer van de ingeplugde gadget er in de volgende minuut uitspringen.

Op dezelfde manier is het mogelijk dat er in een later stadium ronde gaten uit rechthoekige gaten springen, wat een groot probleem voor de gebruiker oplevert.

In termen van ruimte en gewicht zijn rechthoekige stekkers veel populairder en hebben ze de voorkeur boven ronde gaten. Als gevolg daarvan komen fabrikanten van elektronische gadgets nu met ronde-gatenpluggen die veel betrouwbaarder en energiezuiniger zijn. Dit wil niet zeggen dat ronde gaten geen plaats hebben in de elektronische gadgets, maar ze kunnen geen rechthoekige stekkers vervangen in krachtige apparaten zoals televisies en radio´s. Als u een ronde stekker wilt aanschaffen, moet u er rekening mee houden dat u een apparaat met een lange levensduur, zoals een duurzame polypropyleenkabel, moet aanschaffen.

Info over connectoren

De discipline van Connectoren

Info over connectoren:

Er is geen reden waarom ronde gaten niet kunnen worden gebruikt in sommige industriële sectoren.

Zo kunt u bijvoorbeeld een ronde-stekker in uw auto gebruiken om uw iPod of MP3-speler van stroom te voorzien. Het is echter sterk aanbevolen om rechthoekige stekkers te gebruiken in plaats van ronde stekkers in dergelijke apparaten. U moet bijvoorbeeld uw iPod niet aansluiten op een ronde adapter terwijl u een voertuig bestuurt.

Hoewel de ronde gaten hun eigen nadelen hebben, worden ze al tientallen jaren op grote schaal gebruikt en aanbevolen door gebruikers. Ze werden in eerste instantie gebruikt door het leger in verband met krachtige elektrische gadgets.

Bovendien wordt de ronde connector ook veel gebruikt bij het aansluiten van draadloze telefoons of stroomversterkers.

Meer info over connectoren nu op www.ac-solutions.be.

Tags

Connectoren Rechthoekig | Connectoren Rond | Connectoren | Distributeur Connectoren | Extreme Heavy Duty Connectoren | Merken Connectoren | Mini-b Connector |